У БРИСЕЛУ РАМПА ЗА ЕВРОПСКУ ДЕСНИЦУ Полиција наредила прекид коференције Националног конзервативизма

БРИСЕЛ: Бриселска полиција упала је данас на контроверзну конференцију десничарске организације Национални конзервативизам (NatCon) којој су присуствовали десничари Најџел Фараж и Суела Брејверман и наредила да се тај скуп прекине како би се "очувала јавна безбедност".
policija rotacija USA, pixabay.com
Фото: pixyabay.com

Брејверман, бивша министарка унутрашњих послова и Најџел Фараж, бивши лидер Укипа, били су међу политичарима који су најављени као говорници на овом догађају, заједно са десничарским премијером Мађарске Виктором Орбаном, преноси лондонски Индипендент.  Припадници полиције су стигли након што је догађај већ почео у месту Клериџ у ​​центру Брисела, док се присутнима обраћао Најџел Фараж.

Према извештајима објављеним на друштвеним мрежама, полиција је саопштила да ће догађај бити прекинут и дала је учесницима конфреренције 15 минута да напусте место догађаја.

Међутим, како преноси лондонски дневник говорници су наставили са својим излагањима, а полиција је потом саопштила да више никога неће пустити да присуствује конференцији и да људи који изађу из сале више неће моћи да се врате у њу.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести