У ДПС-у прилично пусто, не зна се да ли ће се и када Ђукановић обратити

ПОДГОРИЦА:  У Подгорици, Никшићу, Бару грађани уз ватромет, песму и петарде славе победу кандидата ПЕС за председника Црне Горе Јакова Милатовића над актуелним шефом државе Милом Ђукановићем.
iybori djukanovic, tanjug ap
Фото: Tanjug/ AP/Risto Božović/arhiva

И док се испред штаба ПЕС слави и скандира "Мило оде" у штабу ДПС у старој згради владе готово да нема никога и не зна се када ће се Ђукановић обратити.

Иако је био апсолутно убеђен у своју победу, Ђукановић силази са политичке сцене Црне Горе након више од три деценије.

Пре него ће одступити са власти Ђукановић је расписао ванредне парламентарне изборе за 11. јун.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Други изборни круг је протекао у миру, а део аналитичара сматра да је ово био референдум "за или против Мила".

Ђукановића, кажу, није спасила ни дијаспора на коју је толико рачунао.

Аналитичари поручују да је време Ђукановића дефинитивно данас прошло и да ово није само победа Јакова Милатовића, већ победа за будућност Црне Горе и политике која је ову земљу увела у стање нестабилности и неизвесности за дужи временски период.

Након данашњег гласања Ђукановић је рекао да сматра да је ово добар тренутак да Црна Гора најави свој повратак на пут европског развоја.

Он је поручио да верује у своју победу довољно да ни не размишља о томе шта ће бити у случају да изгуби изборе.

"Верујем да ће резултати избора дати за право таквом очекивању, такође, да ћемо на парламентарним изборима 11. јуна потврдити такву намеру и верујем да почиње неко ново и боље време у коме ће Црна Гора наставити да се стабилно и ефикасно креће ка свом европском циљу", истакао је Ђукановић.

На питање о односима са Србијом, он је казао да ће односи са Србијом бити онакви какви треба да буду и какви су са другим суседима.

У изборној кампањи Ђукановић је тврдио да се Србија меша у унутрашње ствари Црне Горе, да покушава да руководи државама региона као што су Црна Гора, БиХ, РСМ, као и да званични Београд не би могао да поднесе да Црна Гора у ЕУ уђе пре Србије.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести