Париз: Четири особе погинуле у експлозији гаса

ПАРИЗ:  Четири особе погинуле су данас у експлозији гаса у Паризу, саопштило је француско министарство унутрашњих послова.
 Eksplozija u Parizu  Foto: AP foto - Kamil Zihnioglu
Фото: AP foto - Kamil Zihnioglu

Раније је објављено да је повређено 36 особа, од којих је 12 у критичном стању.Министар унутрашњих послова Кристоф Кастане изјавио је за Ројтерс да је "ситуација сада под контролом".Експлозија се догодила у 9. париском арондисману у једној пекари, а верује се да ју је изазвало цурење гаса, јавиле су агенције.

Ројтерс преноси да је експлозија након које је уследио и пожар, била толико јака да је разнела пекару, али и стакла на објектима и зградама удаљеним стотинама метара.Министар Кастане рекао је да је у спасилачкој операцији учествовало скоро 200 ватрогасаца.

Очевидац из оближњег хотела казао је да је видео како огроман пламен избија у згради која је затим разнета услед експлозије.Близу места експлозије слетела су и два хеликоптера како би помогла у евакуацији угрожених.

На француским ТВ станицама емитовани су снимци возила хитне помоћи и других служби које су стигле на лице места, а полиција је саветовала грађанима да избегавају тај део града.

АП подсећа да се експлозија догодила док су мере безбедности у Паризу и широм земље појачане због протеста Жутих прслука заказаних за касније данас.

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести