У Јеревану присталице опозиције подигле шаторе испред владе

ЈЕРЕВАН: Стотине присталица јерменске опозиције подигле су данас шаторе испред зграде владе у Јеревану и наставиле кампању за смену премијера Николе Пашинијана.
j
Фото: Youtube Printscreen

Незадовољни демонстранти захтевају да Пашинијан поднесе оставку јер је, како тврде, лоше руководио крвавим шестонедељним конфликтом у Нагорно-Карабаху који се окончао мировним споразумом у којем је посредовала Русија, али и великим територијалним уступцима у корист Азербејџана, пренео је Ројтерс.

Демонстранти су запретили да ће данас позвати своје сународнике на општи штрајк, а када се појавила полиција завијориле су се заставе Јерменије.

"Подигли смо шаторе и намеравамо да спавамо овде, да останемо колико год је потребно, али Пашинијан мора да поднесе оставку", изјавио је Ишкан Сагателијан, опозициони политичар, пренео је ТАСС.

Пашинијан, који је преузео премијерску функцију након мирне револуције у мају 2018. године, одбија да поднесе оставку.

Иако је у пратњи више хиљада људи у суботу на војном гробљу у Јеревану присуствовао комеморацији војницима који су изгубили живот током конфликта у Нагорно Карабаху, Пашинијан је током проласка градским улицама био изложен повицима незадовољних грађана који су му узвикивали "Никола је издајник", пренела је раније јерменска телевизија.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести