У Јужној Кореји мала заступљеност антитела против КОВИД-19

СЕУЛ: Истраживање спроведено у Јужној Кореји указује на то да је међу становништвом те земље мала заступљеност антитела која неутралишу нови корона вирус, саопштиле су данас тамошње здравствене власти.
seul metropolis pix
Фото: pixabay.com

Присуство таквих антитела утврђено је код само једне од више од 3.000 особа које су обухваћене истраживањем, а надлежни истичу да тај податак уједно говори о томе да вирус није широко распрострањен међу становништвом, које је, како је речено, активно примењивало мере друштвеног дистанцирања.

"Резултати указују на то да је сваки грађанин активно учествовао у строгом друштвеном дистанцирању", изјавио је на конференцији за штампу Квон Џан-вук, заменик директора јужнокорејског Центра за спречавање болести.

Иако се испрва нашла под снажним ударом пандемије, Јужна Кореја је касније стекла репутацију земље која се, захваљујући стриктним превентивним мерама, успешно изборила са КОВИД-19 без потпуне обуставе рада привреде.

Како подсећа Ројтерс, у тој земљи су досад забележена 13.293 случаја заразе корона вирусом, а 287 људи је преминуло од те болести.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести