У Јужној Кореји могућа нова криза изазвана коронавирусом

СЕУЛ: Здравствене власти Јужне Кореје упозориле су данас на опасност од избијања још једне кризе изазване корона вирусом пошто су се у тој земљи појавила нова жаришта КОВИД-19.
korona
Фото: pixabay.com

Како наводи Ројтерс, међу тим жариштима је и једна црква у Сеулу, где је заражено више од 300 верника, док стотине других одбијају да сарађују са здравственим властима и не желе да се тестирају на корона вирус.

Према најновијим подацима, у Јужној Кореји је у суботу регистровано 197 нових случајева корона вируса, углавном у градском подручју Сеула, а укупан дневни пораст броја заражених био је троцифрен и четврти дан заредом.

"Тренутну ситуацију видимо као почетну фазу трансмисије великих размера", упозорила је директорка јужнокорејских Центара за контролу и превенцију болести Џеонг Еун-кјеонг.

Иако важи за једну од најуспешнијих земаља света када је реч о борби против пандемије KОВИД-19, Јужна Кореја се у више наврата суочила са наглим порастом броја заражених, којих је до сада укупно регистровано 15.515, док је број преминулих 305.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести