У паду авиона погинули Фиљева, њен отац и пилот

БЕРЛИН: У паду авиона у близини Франкфурта погинула је једна од најбогатијих жена у Русији, председница одбора директора и сувласница "Групе С7" Наталија Фиљева, али и њен отац и пилот, тврде немачки медији.
Filjeva Natalija/Valery Titievsky/Kommersant Photo via AP
Фото: Valery Titievsky/Kommersant Photo via AP/

Фиљева је приватним авионом летела како би свог оца одвела на лекарске прегледе у Немачку.

Авион типа Епик Е1000 приликом покушаја слетања је пао и изгорео, а у њему су погинули Фиљева, њен отац Валери Карачев и пилот Андеј Дикун.

У истрази пада авиона учествују немачки експерти, као и руски и амерички форензичари.

„Експерти из Немачке руководе истрагом, а њихове колеге из других земаља сарађују. Руси су ту зато што су жртве руски држављани, а Американци, пошто се ради о америчкој летелици“, објаснио је Гермут Фрајтаг портпарол Савезне службе за истрагу авионских несрећа.

Фиљева (55), чије се богатство процењује на 600 милиона долара, налазила се у авиону једномоторцу који је полетео из Француске, а срушио се док се приближавао малом аеродрому у Егелсбаху, на југозападу Немачке, десетак километара јужно од Франкфурта.

Након пада авиона, у близини удеса, догодила се и саобраћајна несрећа, пошто је полицијски аутомобил, који је ишао ка месту удеса, ударио у једно путничко возило.

Два путника приватног возила, за које медији пишу да су из Санџака, погинула су на лицу места, а три полицајца задобило је теже повреде.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести