У Паризу и Лондону одржани протести против Болсонара

ПАРИЗ:  Неколико стотина активиста за заштиту животне средине протестовало је данас испред Бразилске амбасаде у Паризу, док се сукоб лидера око питања климатских промена интензивира, а слични протести одржани су и у Лондону.
U Parizu i Londonu održani protesti protiv Bolsonara    Foto: AP Photo/Frank Augstein,
Фото: AP Photo/Daniel Cole

У четвртак су француски председник Емануел Макрон и генерални секретар УН Антонио Гутереш изразили забринутост због пожара који дивљају у Амазонији, али бразилски председник Жаир Болсонаро љутито је одговорио на оно што он сматра мешањем у унутрашњу политику Бразила, преноси Ројтерс.

Демонстранти који су протестовали против Болсонара испред бразилске амбасаде у Паризу носили су плакате с порукама попут "Болсонаро напоље!".Активисти групе „Побуна против изумирања“, рекли су да су се демонстранти, такође, окупили испред бразилске амбасади у Лондону и позвали Болсонара да заштити амазонске прашуме.

Спор између Болсонара и Макрона погоршао се данас, кад је Макронова канцеларија саопштила да је Болсонаро лагао кад је смањивао забринутост због климатских промена на самиту Г20 одржаном у Јапану у јуну.

EUR/RSD 117.5895
Најновије вести