У ширем подручју Токија проглашена ванредна ситуација

Влада Јапана прогласила је ванредну ситуацију у ширем подручју Токија у којем живи 37,2 милиона људи, због брзог ширења новог соја коронавируса
tokio
Фото: pixabay.com

ТОКИО: Влада Јапана прогласила је ванредну ситуацију у ширем подручју Токија у којем живи 37,2 милиона људи, због брзог ширења новог соја коронавируса, која ће остати на снази наредних месец дана, саопштио је премијер Јошихиде Суга.

Ванредна ситуација биће на снази од 8. јануара до 7. фебруара, а влада ће такође позвати на скраћивање радног времена за кетеринг службе, прелазак на режим рада од куће и ограничење броја учесника јавних догађаја.

Поред тога, влада ће од становника шире области Токија затражити да не напуштају своје домове током трајања ванредне ситуације, осим уколико није неопходно, а у истом периоду биће суспендован и програм за подстицај домаћег туризма, преноси ТАСС.

Епидемиолошка ситуација у Јапану почела је да се погоршава од почетка новембра, а током децембра власти су редовно пријављивале рекордни број новозаражених и нових смртних случајева. У земљи је до сада потврђено преко 245.000 случајева заразе, док је више од 3.600 људи преминуло.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести