У Словенији министар здравља предлаже потпуно закључавање

ЉУБЉАНА: Због сталног пораста броја новоинфицираних у Словенији и здравстевих радника који су, према бројним извештајима, на ивици издржљивости, министар здравства Томаж Гантар предложио је увођење привремене мере потпуног "закључавања" Словеније и обустављања свих неесенцијалних активности.
korona pixabay
Фото: pixabay.com

С друге стране, од министра економије Здравка Почивалшека стиже предлог да се постепено дозволи наставак пословања под стриктним мерама.

Гантар, чији став подржава и Бојана Беовић, шефица владиног анти-корона кризног штаба, упутио је синоћ писмо министру економије у којем указује да се епидемиолошка ситуација у земљи не поправља довољно брзо упркос мерама које су увођене до сада, преноси СТА и наводи да је Гантар понудио своју оставку уколико не буде прихваћен његов предлог.

Министар економије сматра да досадашње мере нису дале позитивне резултате и најављује да неће подржати предлог Гантара, већ ће у сагласју са удружењима пословних људи предложити да се поново отворе сви економски субјекти који су до сада били под рестриктивним мерама.

Осам пословних удржења је апеловало да се дозволи рад свим предузетницима и пружаоцима услуга, као и да се дозволи парцијално обављање јавног транспорта.

"Губимо и до 60 милиона евра додате вредности недељно, а уколико се мере продуже за још 14 дана додатно ћемо изгубити још 700 милиона евра", упозорава се у писму бизнис удружења.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести