У телу Наваљног пронађена опасна супстанца

Директор Фонда за борбу против корупције, Иван Жданов, рекао да je, према речима представника саобраћајне полиције, у организму Наваљног пронађена супстанца опасносна за њега и његову околину
navaljni, tanjug ap
Фото: Aleksej Navaljni, foto: Tanjug (Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP)

МОСКВА: Директор Фонда за борбу против корупције, чији је оснивач руски опозициони лидер Алексеј Наваљни, Иван Жданов рекао је данас да су, према речима представника саобраћајне полиције, у организму Наваљног пронашли опасну супстанцу, која не представља само опасност за њега, него и за његову околину.

Према његовим речима, на питање да објасне о каквој супстанци је реч, представница полиције је рекла да је то "тајна истраге, да не може рећи и да је реч о смртно опасној супстанци, због које би сви око пацијента морали да носе заштитна одела", преноси портал Спутњик.

Жданов је казао и да не зна о којој супстанци се ради.

Како се наводи, саобраћајна полиција и лекари за сада нису коментарисали ове наводе.

Боне поновио: Француска спремна да помогне Наваљном

ПАРИЗ:  Помоћник француског министра за европске послове Клемент Боне изјавио је данас да дели забринутост и бојазан о судбини руског опозиционог лидеа Алексеја Наваљног и истакао да је Француска спремна да му помогне.

Сарадници Наваљног оптужили су Кремљ да је осујетио његову медицинску евакуацију у Немачку, док се он бори за сопствени живот након што му је позлило на лету ка Москви, преноси Ројтерс.

"Делим страхове и шок због ове драматичне ситуације", изјавио је Боне.

Француски председник Емануел Макрон изјавио је у четвртак да је Француска спремна да пружи Наваљном сву неопходну помоћ, укључујући и азил и да ће Француска пратити истрагу о узроку његовог стања.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести