Ухапшен младић који је мачетом упао у загребачку гимназију

ЗАГРЕБ: Младић који је данас са мачетом упао у загребачку Класичну гимназију ухапшен је на подручју Медвешчака, саопштила је полиција.
zagreb pixabay
Фото: Pixabay.com

''Данас, 6. марта, око 13.50 часова, непознати младић је дошао у просторије образовне установе. Након тога је у ходнику срео ученика за којим је трагао, а коме је претио оштрим предметом. Након претњи, младић је побегао", наводи се у саопштењу полиције.

Подаци и сазнања које је загребачка полиција прикупила о самом догађају резултирали су циљаном потрагом за 18-годишњим младићем, пренео је портал Индекс.

"Три сата након самог догађаја, младић је пронађен и ухапшен такође на подручју Медвешчака и одведен у службене просторије ради кривичне истраге", саопштила је загребачка полиција.

Директорка загребачке Класичне гимназије Здравка Мартинић Јерчић изјавила је данас поводом упада младића са мачетом у ту образовну установу, да до озбиљнијих последица није дошло захваљујући реакцији професора и ученика.

Она је рекла да младић који је у гимназију упао са мачетом није ученик те школе.

Директорка: Повређених нема захваљујући ученицима и професорима

Директорка загребачке Класичне гимназије Здравка Мартинић Јерчић изјавила је данас поводом упада младића са мачетом у ту образовну установу, да до озбиљнијих последица није дошло захваљујући реакцији професора и ученика.

Она је рекла да младић који је у гимназију упао са мачетом није ученик ове школе.

"Ситуација је трауматична... У школу је ушао непознати млади човек који је ушао у учионицу током часа на којем је била професорка и претио хладним оружјем ученику. Доста сабраном и брзом реакцијом других ученика и професорке спречене су веће последице, нико није повређен", рекла је директорка.

Додала је да приликоm изласка из школе није имао ништа у рукама.

Рекла је да је позвана полиција и да су у току истражне радње.

"Ми ћемо се сада у школи сви, стручна служба, наставници уз подршку Града и Министарства бавити тиме да решимо последице оваквог трауматичног догађаја на наше ученике и да помогнемо свима да преброде ове ситуацију. Ученици су сигурни, настава се наставила редовно и надамо се да се овакав догађај више неће поновити", рекла је директорка, пренели су хрватски медији.

На питање новинара да ли се зна ко је младић са мачетом, она је рекла да полиција има информације, али да не жели да износи детаље.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести