Ухапшен премијер Британских Девичанских Острва у Мајамију

МАЈАМИ: Премијер Британских Девичанских Острва Ендру Фахи ухапшен је у Мајамију због наводног прања новца и завере око шверца кокаина, наводи се у кривичној пријави америчке Управе за борбу против наркотика (ДЕА) коју је видео Ројтерс.
1
Фото: Youtube Printscreen

Фахи (51) је ухапшен у четвртак на аеродрому у Мајамију заједно са генералним директором Управе за луке ове британске прекоморске територије, наводи се у пријави, која садржи и опширно сведочење тајног доушника.

У кривичној пријави ДЕА наводи да је Фахи пристао да дозволи доушнику, који се представио као члан мексичког наркокартела Синалоа, да користи луке Британских Девичанских острва за испоруку кокаина, у замену за новчани износ од 500.000 долара, а документ показује да је истрага, на основу извештаја и снимака тајног доушника, почела у октобру.

Премијер Британских Девичанских острва такође је затражио помоћ у отплати дуга од 83.000 долара човеку у Сенегалу који му је, како је рекао, "поправио" нека политичка питања, наводи се у пријави.

Британска министарка спољних послова Лиз Трас рекла је у саопштењу да је "запрепашћена" овим оптужбама и указала на важност недавно завршене Истражне комисије о оптужбама за корупцију и злоупотребу положаја на острвима, наводи Ројтерс уз напомену да овај извештај комисије још није објављен.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести