Ухапшено 45 особа на протесту у Подгорици

ПОДГОРИЦА: Током протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести у Подгорици је ухапшено 45 особа, саопштила је Управа полиције из које је поручено да ће превентивна деловања бити настављена и током новогодишњих празника.
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

Наводи се да је 45 особа ухапшено због напада на полицијске службенике и инцидената који су се десили 29. децембра.

Из Управе полиције напомињу да ће током новогодишњих празника наставити са превентивним деловањем у свим деловима Главног града како би се одржала стабилност јавног реда и мира.

Само синоћ је у Подгорици, током превентивних активности у свим деловима града, приведено 35 особа због напада на полицијске службенике и инцидената.

"Осам лица је ухапшено због напада на полицајце и каменовања полицијаца. Остали ће бити прекршајно процесуирани због изазивања инцидента на подручју Главног града", прецизирали су из полиције.

У Зети је синоћ приведено 10 особа које су се, како се наводи, окупљале и спремале на изазивање нереда.

"Код једног од приведених лица полиција је пронашла тзв. фантомку, палицу и средство комуникације а према овом лицу се предузимају полицијске активности", наводи се у саопштењу.

Подсећају да је је процесуирано 27 особа због кривичних дела и прекршаја почињених на територији Црне Горе због инцидената који су се дешавали претходних дана.

"Напомињемо да ће полиција током новогодишњих празника наставити са превентивним деловањем у свим деловима Главног града са циљем одржавања стабилног јавног реда и мира", стоји у саопштењу, пренелис у подгорички медији.

 

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести