Украјински министар одбране: Не планирамо напад у Донбасу

КИЈЕВ: Украјинска војска не планира офанзиву у Донбасу, изјавио је данас украјински министар одбране Олексиј Резников , који је навео и да Русија не формира ударне снаге "у украјинском правцу".
р
Фото: Youtube Printscreen

"Украјинске оружане снаге не планирају офанзиву у Донбасу", рекао је Резников, а преноси Тасс.

Министар одбране тврди да је Русија, како наводи британска агенција Ројтерс, нагомилала око 115.000 војника на источној граници са Украјином.

Он је навео да је смањен број инцидената у којима је дошло до кршења прекида ватре и да није било војних губитака у претходне три недеље.

Резников је рекао и да Русија не формира ударне снаге "у украјинском правцу" и да не припрема напад, наводи руска агенција.

Самопроглашене републике у Донбасу више пута су упозоравале на наводне припреме украјинске војске за борбене операције на том подручју. Ситуација у Донбасу је ескалирала 9. јануара, када је украјинска војска бомбардовала зону уз линију раздвајања, подсећа ТАСС .

Обавештајни подаци Народне милиције самопрокламоване Доњецке народне републике (ДПР) говоре да украјинска војна команда очекује тешке губитке током планиране агресије у региону Донбас, изјавио је данас заменик шефа Народне милиције ДПР Едуард Басурин.

"Може се већ сада рећи да команда (украјинске војске) очекује тешке губитке међу украјинским војницима током офазниве", рекао је он, преноси агенција ТАСС.

Басурин је додао да милиција има доказе да је украјинско министарство спољних послова затражило од страних амбасада да "у тишини" кажу својим држављанима да напусте Донбас.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести