Велик број заражених у избегличком центру у Грчкој

АТИНА: Представници грчких служби задужених за борбу против пандемије корона вируса посетили су један центар за прихват избеглица на југу земље у којем је потврђен велик број случајева вируса.
korona kovid
Фото: Tanjug/Pixabay, ilustracija

У прихватном центру у Кранидију тренутно је смештено 470 људи, а објекат је јуче стављен у изолацију након што је једна жена која је ту смештена била позитивна на корона вирус.

Како наводи АП, грчка влада за сада није потврдила извештаје државних медија према којима је од тада још 150 тражилаца азила било позитивно на тестирању на ковид-19.

"Ово је забрињавајућ развој догађаја", изјавио је портпарол владе Стелиос Пецас, додајући да је број случајева велик због тога што становници центра живе у скученим условима.

До појаве корона вируса у центру дошло је пошто су из пренасељених кампова на грчким острвима власти на копно пребациле око 2.380 најугроженијих тражилаца азила, али на острвима, на којима је тренутно смештено око 40.000 миграната и избеглица, за сада нема званично потврђених случајева ковид-19.

 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести