Више од хиљаду ученика у Џорџији у карантину

ВАШИНГТОН: Више од хиљаду ђака и наставника тренутно је у карантину у Џорџији, америчкој држави у којој је регистрован највећи број дневних случајева корона вируса од почетка пандемије.
korona zaraza pix
Фото: Pixabay.com

Десетине ученика позитивне су током првих неколико дана наставе, због чега више од хиљаду сада мора да буде у изолацији у својим кућама.

На недавним фотографијама виде се ђаци како седе заједно, ходају близу једни других, па чак и учествују у противпожарној вежби без физичке дистанце, преноси Глас Америке.

Одлука да се ђаци врате у учионице подстиче дебате широм Америке. Један школски округ у Њу Џерсију прешао је потпуно на онлајн наставу због мањка наставника, а 375 наставника каже да се неће вратити у учионицу због страха од Ковида 19.

Исти страх се осећа у Тексасу. Наставница Ребека Ашер, која предаје деци узраста од шестог до осмог разреда, поднела је оставку на састанку школског одбора.

Нисам сматрала да школски округ има адекватне планове да заштити ученике и наставнике, рекла је она.
С друге стране, у једном предграђу Детроита - где школски округ нагиње ка виртуелном учењу, родитељи захтевају “часове уживо”.

Једноставно је сувише тешко да деца уче онлајн, каже једна мајка, учесница протеста.

Слична сцена је виђена у Фениксу, у Аризони.

Нико не жели никога да угрози, али морамо да размишљамо о свеукупном здрављу детета, истиче млада наставница која се залаже за повратак у школе.

На Флориди, званичници су пријавили највише смртних случајева до сада у једном дану - најмање 277. Рекордан број је такоде регистрован у суседној Џорџији.

Али на националном нивоу има охрабрујућих вести - опада број смртних случајева и инфекција, а понедељак је био први дан од јуна да нису постављени никакви рекорди.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести