Вуковић: МЦП покусава да рехабилитује старе пропале пројекте

ПОДГОРИЦА: У Црној Гори се поново отвара питања односа власти и Српске православне цркве, а посланик и функционер владајуће ДПС Миодраг Вуковић оптужује Митрополију црногорско приморску да верским скуовима, како каже, покушава да реахбилитује старе пропале пројекте.
zastava crne gore, pixabay
Фото: pixabay.com

Коментаришући јучерашње окупљање верника у манастиру Острог, Вуковић за подгоричке Дневне новине каже да црква и просрпска опозицја тиме крше мере забране јавних окупљања.

Додаје да није изненађен, јер, према његовим тврдњама, Црна Гора има проблем “са антисистемским структурама”.

“То је чињеница. Док се свет бори са невидљивим непријатељем о којем још практично ништа не зна, ми имамо проблем са антисистемским структурама, што политичким, што у делу невладиног сектора и медија, дакле са читавим једним комплотом оних који се боре, не за промене унутар система, него против система. Потка читаве те политике је она теза из 2006, 2007. године када је у црногорском парламенту јавно изречено да је независна Црна Гора ''највећи бесправно подигнути објекат на Балкану'' и да треба све урадити да се он што пре сруши”, каже Вуковић.

Он подсећа да је то рекао посланик те антисистемске, антицрногорске структуре у Скупштини Црне Горе.

“Треба ли неки други доказ о чему се ради. Ово што се данас дешава само су облици и манифестације различитих субјеката који су дописивачи и носиоци те идеје”, навео је Вуковић.

На питање да ли највећи дио политичке конкуренције покушава да деловање замагли другим разлозима, наводном бригом о држави, Вуковић то тумачи “параваном за деловање против Црне Горе”.

Не чуде га, каже, покушаји политичке конкуренције, СПЦ, дела медија да дискредитују резултате у спречавању ширења вируса.

“Код њих се види висок степен нервозе. Они не размишљају о последицама од новог корона вируса, него искључиво о чињеници да им ствари измичу контроли, да је Црна Гора ''воћка чудновата'', да многи од њих јесу, а многи ће тек поломити зубе ако покушају нешто мимо система и мимо закона и мера које читав свет практикује. Наш систем не реагује исхитирено, него по прописима, рационално, и тамо где треба упозорити упозорава, где треба сузбити сузбија, а тамо где треба санкционисати, санкционише”, навео је Вуковић.

Галама која се, према његовим речима, због тога диже у у делу медија, на друштвеним мрежама, само говори о слободама у Црној Гори.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести