Захарова: Борељ и Линде ћутали на снимке провокација

"Први део показује како се ''пропорционално'' пронаша западна полиција, укључујући и у земљама Европске уније и како учесници нелегалних протеста провоцирају полицију код нас", рекла Захарова
Marija Zaharova Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

МОСКВА: Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ и шведска министарка иностраних послова Ан Линде, нису ништа рекли када им је током недавне посете Москви руска страна показала видео о провокацијама демонстраната током недозвољених скупова у Русији, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Такозвана несразмерна употреба силе, како они воле да кажу. Били су у праву и дали смо им да погледају снимке. Ан Линде током разговора и Борељу, што је важно, пре разговора", навела је Захарова.

Према њеним речима, снимак се састоји из два дела, пренео је ТАСС.

"Први део показује како се ''пропорционално'' пронаша западна полиција, укључујући и у земљама Европске уније и како учесници нелегалних протеста провоцирају полицију код нас", навела је портпаролка руског Министарства спољних послова и додала да као одговор нису добили ништа сем ћутања.

"Само ћутање, без аргумената, једноставно их не може бити", рекла је Захарова у интервјуу за Воскресни вечер на ТВ Росија-1.

Руско Министарство спољних послова раније је поставило видео снимак који демонстрира случајеве полицијског насиља у Аустрији, Холандији, Пољској, Сједињеним Америчким Државама, Финској, Француској и Чешкој и слуцајеве агресије на органе реда током недозвољених скупова у Русији.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести