Захарова: Неосноване оптужбе о мешању Москве у Македонији

МОСКВА: Оптужбе о наводном мешању Русије у унутрашња питања Македоније су исконструисане и неосноване, изјавила је данас портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, поводом интервјуа "Блумберга" са македонском министарком одбране Радмилом Шекеринском.
Marija Zaharova Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Видели смо ''Блумбергов'' чланак који говори о наводном мешању Русије у унутрашња питања Републике Македоније", изјавила је Захарова, а преноси руска агенција Тасс.Како је истакла, оптужбе против Русије су потпуно непојмљиве и базиране су само на неоснованим тврдњама русофоба, као и на лажним вестима које шире.

"Верујемо да овим оптужбама, непријатељи Русије и Македоније желе да ослабе односе две земље, који су увек били пријатељски, као и да се скрене пажња македонског народа од реалних претњи које угрожавају суверенитет и територијални интегритет њихове земље, као што су покушаји да се Скопље по сваку цену увуче у НАТО, не узимајући у обзир националне интересе", изјавила је Захарова.

Она је позвала њујоршку агенцију "Блумберг" да објави пун текст интервјуа са македонском министарком."Имајући у виду да је претходна жртва ''Блумберга'' недавно била и српска премијерка Ана Брнабић, позивамо агенцију да објави пун текст интервјуа, као и аудио и видео снимак разговора са Шекеринском", казала је Захарова.

Она је рекла да Министарство спољних послова Русије позива Македонију да појасни да ли су речи министарке одбране Радмиле Шекеринске, које је објавила агенција "Блумберг", заиста истините, будући да њену изјаву и даље нико није демантовао.

Њујоршка агенција је недавно објавила интервју са Шекеринском у којем је министарка одбране Македоније казала да нова Влада у Скопљу појачава напоре за улазак Македоније у НАТО, тврдећи да ће чланство у тој војној алијанси заститити земљу од руског мешања у њене унутрашње послове.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести