срби у вуковару

Политика СРПСКИ МЛАДИЋИ ПРЕТУЧЕНИ НА ПРАВОСЛАВНИ БАДЊИ ДАН У ВУКОВАРУ Марио Радић: То нису урадили навијачи БББ, већ ХУЛИГАНИ
ЗАГРЕБ: Посланик опозиционог Домовинског покрета у хрватском парламенту Марио Радић коментарисао је данас батињање малолетника српске националности у Вуковару на православно Бадње вече, устврдивши да није реч о навијачима, већ о хулиганима.
Друштво Порушени надгробни споменици на српском гробљу у Вуковару
БЕОГРАД: Велики број споменика на српском православном гроблју у Вуковару уништен је и полупан у периоду божићних празника, највероватније 5. и 6. јануара 2023. године, саопштила је Епархија осечкопољска и барањска.
Политика Ћирилица више није равноправно писмо у употреби у Вуковару
ВУКОВАР: Градско веће Вуковара донело је одлуку о изменама Статута Града о брисању одредби о службеној употреби српског језика и ћириличног писма, чиме се изван снаге ставља одлука о остваривању равноправне употребе језика и писма српске националне мањине на подручју Вуковара, пренео је Вечерњи лист.
Политика Срби у Вуковару пали испод једне трећине
ЗАГРЕБ: У Вуковару је према резултатима пописа становништва за 2021. годину број Срба пао испод 30 посто, што значи да српска мањина у том граду више не остварује право на равноправну службену употребу језика и писма.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести