Авганистан

Свет Авганистан забранио гајење опијумског мака
КАБУЛ: Талибани су данас објавили забрану гајења опијумског мака и других биљака које се користе за добијање наркотика у Авганистану, држави која је највећи светски произвођач опијума.
Свет Најмање 33 жртве експлозије у џамији у Кандахару
КАНДАХАР: Најмање 33 људи погинуло је данас, а 73 је повређено у експлозији у шиитској џамији током молитве, у авганистанском граду Кандахару.
Свет Портпарол талибана: Преузели смо контролу над Панџширом
КАБУЛ: Талибани су преузели потпуну контролу над авганистанском провинцијом Панџшир, једином која је пружала отпор талибанима, изјавио је данас портпарол милитантне групе Забинулах Муџахид.
Свет Талибани „сахранили“ САД и НАТО
КАБУЛ: Присталице талибана одржале су у уторак у источном граду Хосту лажну сахрану, током које су носили импровизоване ковчеге прекривене заставама САД, Француске, Велике Британије и НАТО.
Свет Кабул: Талибани убили менаџера радио станице, киднаповали новинара
КАБУЛ: Талибански борци убили су менаџера радио станице у Кабулу и киднаповали новинара у јужној провинцији Хелманд, саопштили су данас локални званичници из Кабула о последњем у низу напада на медијске раднике у Авганистану.
Свет Авганистан: Убијен директор независног тима за изборе
КАБУЛ: Један полицајац је убијен, а двојица рањена у бомбашком нападу у Кабулу, док је у одвојеној пуцњави данас убијен извршни директор независног тела за надгледање избора у Авганистану, саопштили су званичници.
Свет Авганистан: У нападу Исламске државе погинуло 11 људи
КАБУЛ: У нападу припадника такозване Исламске државе на затвор у Џалалабаду, у провинцији Нангар на истоку Авганистана, погинуло је најмање 11 људи, саопштили су локални званичници.
Хроника Бајаково: У возилу српских регистрација пронађено девет миграната
ВИНКОВЦИ: У теретном возилу са српском регистрацијом, при уласку у Хрватску на прелазу Бајаково, гранични полицајци пронашли су данас девет држављана Авганистана, саопштила је Полицијска управа вуковарско-сријемска.
Свет Гани победник председничких избора у Авганистану
КАБУЛ: Авганистанска Изборна комисија прогласила је Ашрафа Ганија за победника председничких избора, одржаних пре готово пет месеци.
Свет Напад на јапанског лекара у Авганистану, петоро убијено
КАБУЛ: За сада непозната наоружана група пуцала је данас на возило јапанског лекара и хуманитарног радника на истоку Авганистана, а том приликом он је тешко рањен, док је петоро Авганистанаца убијено, саопштили су званичници.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести