„Жене” у двојезичном извођењу

СЕНТА: Након премијере представе „Дејство гама зрака на сабласне невене“ у режији Изабеле Шантић и трећег Фестивала „Позоришни дани Јована Ђорђевића“ поклоници позоришта Камерне сцене „Мирослав Антић“

у Сенти приводе крају припрему двојезичне српско-мађарске представе „Жене” Алда Николаја у режији Золтана Деме - Бранка Вучетића из Сенте и Золтана Демеа -Бимба из Чоке.

Претпремијера комада биће сутра, 30.октобра у Дому културе у Чоки, док је премијерно извођење на сцени Дома културе у Сенти 3. затим, 4. и 5. новембра. И претпремијера у Чоки и премијерне изведбе у Сенти су од 20 сати, а улазница стаје 250 динара.Прегалац у позоришном аматеризму и редитељ у КС „Мирослав Антић” Бранко Вучетић каже да се ради о занимљивом пројекту, у коме се чудне исповести шест жена изводе на српском и мађарском језику. На реализацији заједичког пројекта нашли су се позоришни ентузијасти и глумци КС „Мирослав Антић” и сенћанског Удружења „Кекс”, тако да се представа „Жене” ради у њиховој копродукцији.

- Представа ће, како верујемо, имати утицаја на развој међунационалне толеранције у овим крајевима и утрти пут новим културним догађањима која ће имати значај и за мађарски и за српски живаљ – каже Бранко Вучетић. У представи глуме Мирјана Савин, Изабела Киш, Гордана Николић, Беата Граца, Дејана Шевић и Љубица Романдић, а сарадници на представи су Светлана Козић, Атила Јухас, Светлана Поповић и Небојша Басарић.

М. Мр.

 

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести