Акција „Чеп за хендикеп” наишла на велики одзив у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Акција “Чеп за хендикеп”, коју реализује истоимено удружење из Зрењанина, наишла је на велико интересовање јавности, а временом су се, поред грађана, у њу укључиле и друштвено одговорне компаније, организације, школе…
cep za hendikep
Фото: Dnevnik.rs

Циљ овог пројекта је да се кроз прикупљање и продају пластичних чепова са различите амбалаже обезбеде средства за куповину инвалидских помагала. Значајан партнер у акцији “Чеп за хендикеп” од самог почетка је и зрењанинска компанија “Гомекс”.

„Током четири године, колико траје сакупљање чепова, обезбедили смо више десетина тона овог репроматеријала захваљујући нашим вредним и хуманим потрошачима. Акција се у малопродајним објектима нашег трговинског ланца спроводи уз подршку Апатинске пиваре, кроз поставку специјално дизајнираних и препознатљивих кутија у које потрошачи “Гомекса” свакодневно убацују чепове. Сакупљени чепови се потом камионима наше компаније превозе до Дистрибутивног центра у Зрењанину, где се складиште до тренутка преузимања и слања на обраду”, наводе у “Гомексу”.

Резултати сарадње ове компаније и удружења “Чеп за хендикеп” су бројне донације неопходних помоћних средстава и апарата особама са инвалидитетом широм Србије. Учешће “Гомекса” у пројекту сакупљања чепова и његов друштвено одговоран рад, иначе, награђени су вишеструким плакетама, повељама и дипломама које су компанији доделиле организације цивилног и невладиног сектора.

„Посебно смо поносни на чињеницу да се број учесника у акцији “Чеп за хендикеп” из дана у дан повећава, чиме се повећавају и шансе за још бржу набавку инвалидских помагала онима којима су неопходна. Бити део ове акције заиста је лако – оставити један чеп сваког дана, у најближем објекту“, поручују из ове компаније.   

Текст и фото: Ж. Б.

EUR/RSD 118.3414
Најновије вести