АКЦИЈА ЗРЕЊАНИНСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ: За пар месеци уклоњена 22 киоска

Посебна пажња овдашње јавности била је усмерена на затварање киоска у Улици обала Соње Маринковић, код Капетаније, о чему је писала и локална штампа

ЗРЕЊАНИН: Последњих година је у Зрењанину, због нерентабилног пословања, затворено је више трафика. Само дуж градске магистрале престало је са радом неколико киоска, од којих су поједини, углавном на аутобуским стајалиштима, и уклоњени. Недавно су, због актуелних радова на Тргу слободе и уређења шеталишне зоне, из центра града, код зграде Народног музеја, одстрањене још две трафике, једна која је служила за продају штампе, а друга у којој се служила брза храна. По речима надлежних, ти киосци неће бити враћени на пређашња места, јер није ни предвиђено да се ту налазе.

Посебна пажња овдашње јавности била је усмерена на затварање киоска у Улици обала Соње Маринковић, код Капетаније, о чему је писала и локална штампа. Та трафика, покрај централног зрењанинског језера, била је позната по ноћној продаји алкохола због чега се око ње, у летњим месецима, окупљала омладина. Киоск је изненада престао са радом, а напуштени објекат је месецима представљао право градско ругло, на прометном делу пута који спаја најмногољудније насеље Багљаш са центром Зрењанина.

Комунална инспекција својевремено одлучила је да га уклони, али се власник жалио Покрајини. Међутим, из Градске управе је стигао одговор да нема основа за ту жалбу, јер власник није ни имао дозволу за постављање киоска. Одељење комуналне полиције, инспекцијско - надзорних послова и ванредних ситуација одлучило је да се позабави и другим спорним трафикама у граду и уклони оне које су нелегално постављене, попут ове на Капетанији. По речима начелника тог Одељења Игора Виријевића, у последњих неколико месеци уклоњено је чак двадесет киоска у граду и два у околним селима.

- Постоји неколико основа за њихово уклањање. Ако киоск не ради дуже од 60 дана комунална инспекција има право да га склони. Затим, демонтирани су киосци који уопште нису имали дозволе за постављање, а дали смо налоге и за уклањање оних трафика које нису биле рентабилне, па су њихови власници сами решили да их склоне - објашњава Виријевић и напомиње да је у протеклих двадесетак година ово представљало проблем којим се локална самоуправа није приљежно бавила, нити га је решавала.
Виријевић најављује да ће акција комуналне инспекције бити настављена и наредне године, истим темпом. Он очекује да ће тада стање на терену бити баш онакво какво је и предвиђено елаборатом Дирекције за изградњу и уређење града Зрењанина.
Ж. Балабан
 

EUR/RSD 117.2907
Најновије вести