Алиса Шајн из Вршца добитница награде „Жена симбол посвећености“

ВРШАЦ: Вршчанка Алиса Шајн добитница је награде „Жена симбол Посвећености“ као инспирација и мотивација за све жене ромске националности на финалној вечери фестивала „Булевар женских тајни“ које су организовале познате ТВ новинарке Весна Дедић и Сања Маринковић.
Opština Vršac (www.vrsac.com)
Фото: Opština Vršac (www.vrsac.com)

Фестивал је у протеклих годину дана обишао велики број градова Србије, а 6. октобра ове године одржао се и у Великој сали Конкордије у Вршцу, где су уз богат интерактивни програм водитељки са публиком, представљене приче три успешне жене. У времену разноликих понуда и масовних кампања за све и свашта Сања Маринковић и Весна Дедић осмислиле су манифестацију „Булевар женских тајни by Сања и Весна“ са идејом да њихове гледатељке добију праву информацију и као мајке, и као жене од каријере, и као жене које желе да буду привлачне супротном полу, да буду добре и лепе и себи и другима, а при том успешне и самосталне.

Током гала вечери у београдском „Хилтону“ уз присуство великог броја гостију из света културе, спорта, политике и естраде додељене су награде најинтересантнијим животним причама, испричаним током трајања овог фестивала.

Алиса Шајн, рођена је 1994. године. Рано изгубивши родитеље одрастала је у хранитељским породицама. Ипак то је није спречило да се школује и стекне високо образовање. Била је одлична ученица, учествовала на неколико такмичења, певала у хору, писала песме, а неке од тих песама су објављење у књизи „Литерарне стазе“. Завршила је Високу струковну школу за образовање васпитача, на Ромском и Српском језику, а по дипломирању уписује Факултет за пословне студије, док је у међувремену постала и мајка. Током студирања на високој школи, учествовала је на неколико семинара, чије су теме били Роми. Тада је одлучила да се активно укључи у решавање проблема Рома, а тренутно у Градској управи Града Вршца обавља функцију Координатора за ромска питања. 

У најужој конкуренцији за награде налазиле су се и преостале две учеснице Фестивала из Вршца, Мирослава Кућанчанин, професор, преводилац, писац, сликар, режисер, књижевни критичар и велики хуманитарни радник, као и Весна Међо, успешна приватна предузетница.

В.Х.  

 

Пројекат “Вршац данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести