Амбуланта и апотека у Савином селу променили адресу

ВРБАС: Житељи Савиног села од јуче у амбуланту и у апотеку иду у објекат који се налази на углу улица Маршала Тита, из које се улази у апотеку, и Ђуре Јакшића, из које се улази у амбуланту.
1
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о новоизграђеном објекту, довољно великом и конфорним за пружање здравствених услуга. Новина у раду на новој адреси огледа се у томе што ће од сада Савиноселци имати и лабораторију у свом месту. У новом објекту радиће два лекара. Трошкове закупа сносиће општина Врбас, док трошкове комуналних услуга ће плаћати  Дом здравља "Вељко Влаховић" и Апотека Врбас.

– Објекат у ком је била смештена амбуланта био је у јако лошем стању, па смо били приморани да обезбедимо нормалне услове за пружање здравствених услуга у Савином Селу. Заједно са Месном заједницом одлучили смо да амбуланту и апотеку преселимо у нови објекат – рекао је приликом јучерашњег обиласка амбуланте и апотеке на новој локацији  председник Општине Врбас Милан Глушац. –Ово је прелазно решење док се не направи нови објекат за ове две службе, о чему смо разговарали са представницима надлежног покрајинског секретаријата.Идеја је да се инфраструктурно опреми општинска парцела и на њој гради амбуланта, али ће на за то бити потребна подршка покрајинских или републичких органа.

Директорка Дома здравља “Вељко Влаховић” Јасмина Аши казала је да је проблем решен после више година.

– Стара амбуланта је прокишњавала, била је неусловна и стално смо покушавали да тај проблем отклонимо. Ово решење ће трајати најмање годину дана, а можда и више, али је најважније да смо сви задовољни како је ово изведено – казала је Аши.

Новина у раду на новој адреси огледа се у томе што ће од сада  Савиноселци имати и лабораторију у свом месту.

Према њеним речима, Дом здравља је успео да обезбеди да у амбуланти у Савином Селу раде два доктора, иако нормативи кажу да Савином Селу и Равном Селу припадају укупно три лекара.

– У оба ова села радиће по два лекара и на то смо се одлучили зато што су наудаљенија од Хитне помоћи – рекла је Аши.

Директорица Апотеке Врбас Јелена Ђуровић, истакла је да ће апотека радити  од 7 до 19.30 часова радним данима , а суботом од 7 до 12 часова .

З. Делић

Пројекат “Правовремено информисање у Врбасу” реализовала је “Панонија медиа”  у сарадњи са “Дневником”. Ставови изнети у овом медијском садржају нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести