Апатинска зимска служба спремна за снег

АПАТИН: Мада времске прилике још не наговештавају зиму у ЈКП „Наш дом“ представли су механизацију за сезону која почиње, као и сваке године, од сутра  -15. новембра и траје до 15. марта.
1
Фото: ilustracija novisad.rs

Одржавање путева одвијаће се према оперативном плану  општинске зимске службе која координира рад на терену, док план усваја Скупштина општине.

-„Наш дом“ у зимски режим одржавања путева улази са знатно обновљеном механизацијом и са купљених 250 тона соли - казао је директор Небојша Смиљанић. – Имамо нови кипер камион на који ће бити монтирани ножеви за гурање снега. На два камиона монтирани су вучни посипачи соли, а на још један стављен је ротациони посипач соли који омогућава солење обе стране коловоза ођедном, па ће се тако штедети со и гориво.

План зимске службе, навео је, обухвата око 200 километара путева, у три групе приоритета. Прва и друга група су улице у центру вароши и путеви који воде ка селима, а трећа група су путеви и улице у ширем центру, који се чисте тек када се уклони снег на трасама прве и друге групе приоритета.

З. Д.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести