Асфалт за Шећеранску улицу у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Шећеранска улица у Зрењанину, односно део који се налази у зони која је некада била позната као Шећеранско насеље, ускоро ће добити нови асфалт.
1

Радови, које је јуче обишао градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, изводе се на иницијативу грађана из овог дела града.

- Пре неки дан, на иницијативу грађана овог насеља, дошли смо да видимо стање на терену и сада смо овде са машинама. Урадићемо око 900 квадрата асфалта, а остатак посла оставља се за прве радне дане на пролеће. Веома сам задовољан што ћемо већ данас асфалтом спојити ово насеље са градским саобраћајницама – истакао је Јањић.

Он је нагласио да се размишља и о градњи мањег игралишта за децу, као и о бољој расвети на тој локацији. Јањић је подсетио да је током ове грађевинске сезоне много урађено на подручју града.

-Утрошили смо доста асфалта. Рађени су локални путеви који су под ингеренцијом Града Зрењанина. Санирали смо велики број саобраћајница које су биле девастиране након зимске сезоне. Имамо још амбициозније планове за наредну годину, а очекујемо и санацију државних путева, тамо где има оштећења – закључио је градоначелник.

Милан Лончар, један од грађана који је покренуо иницијативу за асфлатирање овог дела насеља, изразио је задовољство брзом реакцијом градске управе.

- Ово је старо насеље, у којем се сада налазе 42 стана, са око 120 становника, међу којима је и доста деце. Једно време овде смо живели и без струје и без воде, али то је решено. Добили смо и канализацију, као и расвету. Сада се ради део пута у Шећеранској, уз обећање да ће се на пролеће урадити и преостале површине. Имамо обећање градоначелника и уверен сам да ће то бити решено. Замолили смо градоначелника и да се овде уреди мало дечје игралиште, као и да се обезбеди деци пешачка стаза, која би насеље повезивала са градом, да не морају малишани да се крећу коловозом. Јер, тако би се очувала њихова безбедност приликом кретања кроз део Шећеранске улице, од Београдске до Панчевачке, кроз коју се крећу тешки камиони – нагласио је Лончар. 

Укупна дужина асфалта који је урађен је око 300 метара, а вредност радова је два милиона динара. Извођач радова је „Пут-инвест“ из Новог Сада.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести