Ауто седишта за првих 65 беба у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Јуче су у Градској башти у Зрењанину уручена седишта за вожњу аутомобилом за првих 65 беба рођених у зрењанинском породилишту у овој години.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

У питању је једна у низу акција које заједнички организују Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града, а први пут реализована је 2014. године.

Ауто- седишта су родитељима беба уручили заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћница градоначелника Јелена Миљевић Травар. Како је епидемиолошка ситуација дозволила, многи родитељи су са бебама дошли у Градску башту.

-Желимо да ова акција у будућем периоду обухвати сву новорођену децу. Намера нам је да обезбедимо довољно средстава да свакој беби припадне ауто седиште – поручио је Сантовац.

У протеклом периоду Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града реализовали су и друге акције усмерене ка повећању безбедности саобраћаја. Додељено је 80 комплета опреме за руковаоце пољопривредних возила и двадесет кацига за младе мотоциклисте. Полицијској управи Зрењанин је уручен „дрога тест 5000”, а реч је о опреми за тестирање учесника у саобраћају на присуство наркотика у организму. Такође, организовани су и тренинзи безбедне вожње бицикала за ученике основних школа.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести