Бахати возачи џипова разровали бајкерима парк на Фрушкој гори

Током викенда у Бајк парку у Буковцу два џипа су разровала стазе бајкерима, који о њима брину целе године.
bajk park3
Фото: Бајк парк

Да ствар буде гора, они су кроз Бајк парк прошли како би бесправно секли храст лужњак и то управо из Националног парка Фрушка гора.

Један од оснивача Бајк парка Никола Лукичић каже за „Дневник” да они имају неограничено право коришћења тог земљишта, које су добили од Месне заједнице Буковац, и о коме морају да воде рачуна.

„Није велика материјална штета и није ствар у томе, ми ћемо стазе поново поправити за вожњу, али такву бахатост нисмо могли да замислимо када смо ставили таблу на самом уласку на којој великим словима пише да је забрањена вожња моторним возилима на стазама за бицикле и маунтинборд“, каже Лукичић.

Он додаје да су мислили да би мотораши могли доћи на ту идеју, али да им ни на крај памети није било да ће неко проћи колима. Ови момци током целе године вредно раде на одржавању парка, на којем је летос одржано и међународно такмичење у бемикс и маунтинбајк стајлу, које је посетило више од хиљаду људи.

Фото: Ј. Ивановић

„Свима је у интересу да парк буде нешто на шта ћемо бити поносни још дуго година, и он је увек био и биће простор отвореног типа на коме су сви добродошли како би се дружили, проводили време у природи и усавршавали своје бициклистичке вештине“, истиче Лукичић.

О парку брину прави ентузијасти и заљубљеници у овај спорт, јер немају никакву зараду од тога, а уложено је пуно времена, па и новца, да би добро изгледао и данас био један од најбољих терена за екстремни бициклизам, спорт који је све популарнији и код нас.

„Ово је било чисто непоштовање туђег времена и рада и ствар је принципа да је заиста ружно да пар „џипаџија” уништи део стазе на којој вежбају и одрасли, али и деца“, каже Никола и додаје да се нада да се овако нешто више неће поновити.

М. Стакић

ACA
09.01.2018 • 21:49
sad da je iole pravna zemlja i da sudstvo ista radi osim sto amnestira ovakve likove ,oni bi trebali po bar 500e kazne da plate...pa nek sledeci put dodju opet
EUR/RSD 118.3414
Најновије вести