Бања „Русанда” добитник највишег синдикалног признања

МЕЛЕНЦИ: Савез самосталних синдиката Србије (СССС) доделио је признање „27. април” Специјалној болници за рехабилитацију „Русанда” у Меленцима, као установи која је значајно допринела борби против коронавируса. Највише синдикално признање Бањи „Русанда” уручено је поводом 27. априла, Дана Савеза самосталних синдиката Србије.
Rusanda - priznanje
Фото: Савез самосталних синдиката Србије

Свечаној седници Већа СССС присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић која је, заједно са председником ове синдикалне организације Љубисавом Орбовићем, честитала в.д. директору Бање „Русанда” др Зорици Ћулибрк на освојеном признању.

Специјална болница за рехабилитацију у Меленцима се од 16. новембра прошле године налазила у ковид систему. За потребе збрињавања пацијената оболелих од коронавируса оспособљен је осми павиљон, са укупно 60 постеља. У њему су се налазили пацијенти који су пребачени са инфективног одељења Опште болнице „Ђорђе Јоановић” у Зрењанину.

С обзиром на то да су капацитети зрењанинске Опште болнице били у великој мери попуњени, у „Русанди” је накнадно било обезбеђено и додатних 60 кревета у деветом павиљону. Стога је укупан број постеља у овом ковид-центру износио 120.

- Наши лекари и медицински радници и сада активно учествују у имунизацији становништва, која се обавља у Зрењанину. Управо ова посвећеност борби против вируса корона је разлог због ког је наша установа добила овако високо признање. То нам је уједно и потврда да савесно и одговорно обављамо наш посао, али такође и мотив и обавеза да и у будућности наставимо доследно да идемо овим путем - саопштила је Бања “Русанда”.

Из ове установе апелују на грађане да чувају своје и здравље људи око себе, као и да поштују све  мере које је прописао Кризни штаб.

- Тако ћемо заједно да помогнемо здравственим радницима који су понели највећи терет борбе и да победимо коронавирус - поручују из “Русанде”.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5838
Најновије вести