Баста: Наставићемо улагања у развој спорта у општини Житиште

ЖИТИШТЕ: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас општину Житиште, где је са председником Општине Митром Вучуревићем и члановима Спортског савеза разговарао о наставку стратешког улагања у спорт и спортску инфраструктуру. Басти је том приликом уручена плакета за допринос ресорног секретаријата развоју спорта на територији општине Житиште.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Након састанка Баста је обишао  ОФК „Бегеј“ у Житишту, где су са укупно 3,5 милиона динара заједничког улагања са покрајинског и општинског нивоа обновљене свлачионице.

„До сада је у општини Житиште углавном улагано у спортску инфраструктуру за фудбалске клубове. С тим улагањем ћемо наставити, јер из ове средине потиче много добрих фудбалера“, казао је Баста.

Ресорни секретар је истакао и то да је један од приоритета  унапређење школске спортске инфраструктуре.

„Општина Житиште је једна од оних које доста улажу у спорт, и у њој имамо одличног партнера за наставак сарадње у реализацији пројеката који ће обезбедити још боље услове за бављење спортом у овом делу Баната“, навео је Баста.

Председник Општине Житиште Митар Вучуревић нагласио је да је у протеклих неколико година доста улагано у спортску инфраструктуру у тој општини. Као једно од најзначајнијих улагања издвојио је изградњу спортске хале у Банатском Карађорђеву, затим изградњу и обнову отворених спортских терена у насељеним местима, те реконструкцију објеката на фудбалским стадионима.

„Све ове пројекте на завидном нивоу је подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину“, рекао је Вучуревић и навео да је Покрајина само у спортску халу у Банатском Карађорђеву уложила око 60 милиона динара.

Вучуревић је додао да је интересовање за бављење спортом у тој општини велико, те да ће локална самоуправа наставити да подражава развој школског спорта у основним школама и клубовима, као и организовање сениорских спортских такмичења.

Баста и Вучуревић обишли су и трим-стазе у парку у Банатском Двору и стадион ФК „Јединство“ у Банатском Карађорђеву.

 

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести