Бечејци уживали у јесењој цветној пијаци

БЕЧЕЈ: Временски и епидемиолошки услови нису ишли на руку организатору девете по реду, Јесење цветне пијаце, на централном бечејском тргу, ипак, окупило се педесетак излагача, од којих петнаестак произвђача цвећа, па је популарна Погача два дана била својеврсни врт.
11 be ruze
Фото: В. Јанков

- Као последњих неколико година, имали смо увертиру јесењој пијаци у манифестацији „Женски кутак“. Онда су излагали бомбонyије, грнчари, колачари, произвођачи дечијих играчака, накита од полудрагог камења, разних мелема на природној бази, трикотаже, а први пут нам је стигао и опанчар Златко Радојковић из Милошевца код Велике Плане. Допало му се и поново је дошао, као и наши стални партнери, а сада преовлађују цвећари - рекла нам је у уме организарора Удружења грађана „Бибер“ председница Јелена Остојић.

Неки произвођачи цвећа одустали су од излагања због лошег времена или здравствених разлога. Без обзира на све, организатори су задовољни јер су суграђани уживали и снабдели се разним врстама цвећа. И као што на пролећној пијаци доминирају мушкатле, тако су сада примат преузеле јесење руже. Било је и другог сезонског цвећа, попут „дана и ноћи“, али и декоративног саксијског намењеног узгајању у затвореном простору.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести