Бечејцима се представили страни фолклори

БЕЧЕЈ: У минула четири дана Бечејцима су се представили бројни страни и домаћи ансамбли из света на манифестацији „Бечеј Фолк Фест“, која је овде одржана четврти пут.
д
Фото: Dnevnik.rs

Показани су фолклори са четири континента, пленили су са сцене разноврсношћу својих традиција и јединственим шармом и лепотом. Виђено је фолклорно богатство из Босне и Херцеговине, Бугарске, Грузије, Египта, Мађарске, Мексика, Румуније, Русије, Северне Македоније, Словеније, Француске, Шпаније и Србије. Јер, поред домаћина КУД „Ђидо“, представили су се гости КУД „Пајсанка“ из села Пасјане код Гњилана, ансамбл „Станко Пауновић“ из Панчева и овдашњи МКД „Петефи Шандор“.

Председник општине Бечеј Драган Тошић приредио је пријем за представнике гостију и домаћине, које су предводили председница КУД „Ђидо“ Снежана Секулић и уметнички руководилац Горан Думановић. Први човек бечејске општине уручио је пригодне поклоне гостима, а ни он није остао без дарова. Најатрактивнији је, свакако, сомбреро који су му уручили представници Мексика.

Учесници су сваке вечери дефиловали центром града у атрактивним народним ношњама, а затим се смењивали на бини. Организатори су презадовољни како је протекао фестивал. Посебно вредна била су дружења после концерата, па верују да гости носе лепе успомене из Бечеја. Гости су имали прилику да у галерији „Круг“ виде изложбу народне ношње са ових простора и упознају се са нашом баштином. Фестивал је синоћ завршен наступом домаћина КУД „Ђидо”.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести