Бечејски планинари одржали традицију, шпартали равницом

БЕЧЕЈ: Друштво планинара „Бечеј – Лесон“ ни епидемиолошка ситуација није спречила да одрже традицију везану за постновогодишње равничарење
б
Фото: В. Јанков

. Реч је о првој акцији у години, када другог календарског дана организују шетњу с циљем да се размрдају од новогодишњег затварања између четири зида.

- Ове године смо, због високе температуре за ово доба године и блатњавог земљаног терена, одабрали нешто краћу асфалтну деоницу Зеленим корзом и шеталиштем до ушћа канала у Тису, а онда назад кејом и кроз Горански парк - рекла нам је председница бечејскох планинара Мирјана Вуковић.

У шетњи је учествовало четрдесетак чланова. Најмлађи учесник био је петомесечни Виктор Риц, а најстарији су били Беба, Добрица и Михаљ, који су тек закорачили у осму деценију.

- Друга месна заједница нам је дала просторију у Дому цивилних организација „Иштван Ленђел“, популарном „Бочкорошу“ у Улици Дожа Ђерђа, па убудуће састанке нећемо одржавати под ведрим небом, већ ћемо средом имати на располагању три сата, како бисмо могли, сходно епидемиолошкој ситуацији, у мањим групама да се налазимо, договарамо и дружимо - каже Мирјана Вуковић.

На првом овогодишњем састанку договорено је да се годишња чланарина са 1.000 подигне на 1.200 динара. На следећим окупљањима размотриће се програм Планинарског савеза Србије и одлучити о учешћу у акцијама.    

В. Јанков

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести