Бесплатан превоз ђака у Бачу и викендом

БАЧ: Општина Бач годишње издваја безмало 18 милиона динара годишње за стипендирање студентата, средњошколаца и њихов бесплатан превоз.
bac s susnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

У овој школској години Општина Бач финансира 351 средњошколца, који, док траје настава, имају месечно по 4.000 динара уколико су одлични и по 3.000 динара уколико им је просек нижи од петице.

- Изузетак су ђаци који похађају Средњу пољопривредну школу – каже Наташа Будић из Општинске управе Бача. – Уколико су одлични добијају по 6.000 динара, а остали ученици те школе добијају по 5.000 динара.

Локална самоуправа, истиче Наташа Будић води рачуна и о студентима без обзира на то који факултет студирају, не гледајући при томе ни да ли су на буyету или пак студије плаћају из свог yепа.

- Они који остваре просек изнад девет, месечно добијају, док траје настава по 5.000 динара, остали по 4.000 динара –истиче Наташа Будић

Посебно наглашава да је општина издашна у погледу превоза па ђацима  средњошколцима плаћа аутобуски превоз за одлазак до Оyака и  Бачке Паланке и уколико су ученици из општинских места, превоз до Бача.

- Ђаци имају обезбеђен превоз и у аутобус улазе потпуно бесплатно. Ту врсту материјалне потпоре ђаци али и студенти  имају и током викенда када иду кући и враћају се назад у школу или факултет, већином у Нови Сад и Сомбор. Тако викендом по два аутобуса у оба смера иду ка Новом Саду и један за Сомбор  –објашњава Наташа Будић.

З. Делић

 

ПројекатБач у фокусуреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником”. Ставови изнети у тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести