Бесплатно брашно за велике породице

КАЊИЖА: Савез аграрних удружења Војводине и ове јесени спроводи акцију пружања помоћи великим породицама, са више деце и институцијама које се баве збрињавањем најмлађих.
д
Фото: Dnevnik.rs

Акција је започета пре десет година и сваке године ова асоцијација од пољопривредних произвођача сакупља донацију у виду пшенице.

Ове сезоне након жетве 360 пољопривредника приложио је по један yак пшенице, тако да је на тај начин сакупљено преко 18 тона пшенице. Председник Савеза аграрних удружења Војводине Миклош Нађ каже да је у млину фирме „Контакт” из Адорјана пшеница замењена за брашно, које је намењено као подршка великим породицама са троје и више деце, односно организацијама, институцијама које се баве збрињавањем деце и интернатима који имају своју кухињу.

Расподела брашна започета је у среду, у четвртак је обављана у Кањижи где је две тоне брашна испоручено великим породицама, као и Дечијој установи „Колевка” у Суботици. Нађ напомиње да су обухваћене 22 организације широм Војводине, а да се овом акцијом пружа помоћ великим породицама са преко 500 деце.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести