Без посла остала 173 радника у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Током ванредног стања, у марту и априлу, зрењанинској филијали Националне службе за запошљавање 173 лица поднела су захтеве за новчану накнаду. Може се закључити да је то приближно и број оних који су остали без посла у време ванредног стања.
д
Фото: Dnevnik.rs

На евиденцији Филијале Зрењанин, односно на подручју Средњобанатског округа, на крају априла је било евидентирано 10.856 незапослених. Од тога, у Зрењанину 5496, у општини Житиште 1450, у општини Нова Црња 1195, у општини Нови Бечеј 1367 и општини Сечањ 1348 незапослених.

Ради поређења, стање на евиденцији на крају марта изгледало је овако: на подручју Средњобанатског округа 10.812 лица, од тога у Зрењанину 5437.

- Током периода ванредног стања послодавци су тражили раднике обезбеђења, неговатељице, медицинске техничаре, лекаре, агенте продаје, конобаре, помоћне раднике у кухињи, спремачице, пословне секретаре... Након укидања ванредног стања послодавци су се обраћали за посредовање за оператере у производњи, помоћне раднике у производњи, продавце, затим пословођу продавнице, хигијеничарку, референте за опште послове, књиговодство, заштиту животне средине, људске ресурсе, ИТ сектор и друго – каже Александра Штрбац из зрењанинске филијале НСЗ.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести