Бициклистичка рута повезаће четири језера

БАЧКА ТОПОЛА: Људи који ређе пролазе кроз Бачку Тополу коментаришу да су видне промене, гледајући све сфере и друштвеног живота и делатности.
в
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Председник Скупштине општине Саша Срдић каже да коалиција СВМ и СНС у Бачкој Тополи лепо функционише и да је сарадња добра, јер су сви на истом задатку и имају исти циљ.

- Циљ нам је да се Бачка Топола подигне као некад, када је била јако индустријско место, транзиција је оставила своје трагове, али смо почели да је враћамо на старе стазе кроз велике пројекте, али и оне мање- каже Срдић. –Трудимо се да покријемо све сфере, како би живот грађанима био бољи.

Подижу се туристички капацитети и промовише разноврсна понуда у насељима бачкотополске општине. Минулог лета је хит дестинација било „црвено језеро” у Пачиру о којем су репортаже објавили практично сви медији у земљи, а туристи су и из даљине долазили да се окупају у „води боје вина”.

- Бања у Пачиру постала је преко ноћи популарна, али је било изузетно посећено и Бачкотополско језеро, на ком је најмање било Тополчана - каже Срдић. –На обали језера се гради и ауто-камп, кроз ИПА пројекат у сарадњи са Мађарском, где су радови у току. Базени у Старој Моравици и у Бајши су, такође, биле посећене дестинације током сезоне.

Једна од најстаријих ергела у нашој земљи, Зобнатица такође је место које вреди видети и то не једном, сматра Срдић, док Панонија даје утисак посетиоцима као да су се обрели на Златибору.

- Међу знаменитостима које туристи обилазе током посете Бачкој Тополи су и католичка катедрала која спада у највише у Србији, ковачко-коларска радионица, Завичајна кућа, Музеј, што само говори да има доста разноликог садржаја и то је све представљено у туристичкој понуди општине- истиче Срдић. – Сада људи који долазе све желе да обиђу, што ранијих година није био случај. Тако се може рећи да је пандемија донела и нешто добро, јер у нашој земљи,  и у Бачкој Тополи, има пуно занимљивих ствари које вреди видети и доживети. Манифестације попут Сармијаде, Дана меда, као и Дан општине су изостале, па опет било је туриста.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Он истиче да је битно да се подигне квалитет живота и на селима, за шта наводи пример изградњу тениских терена у Томиславцима, у које сада долазе и многи становници Бачке Тополе због рекреације, али и околних места. Реконстрисани су и спортски терени у Његошеву, захваљујући Покрајини и Републици, јер без помоћи виших нивоа власти, не би могли да реализујемо пројекте, као и захваљујући прекограничној сарадњи.

Према његовим речима, становник Томиславаца, који је живео у Канади и вратио се у Србију, предложио је идеју локалној самоуправи да се бициклистичким стазама повежу језера.

- Он је активан бициклиста и у Канади је патентирао стазе. Допала нам се идеја, те сад имамо у плану да направимо и маунтин бајк стазе по нашој општини, али би направили и руту- четири језера, односно повезали их стазама, те би то била још једна од понуда наше општине- прича Срдић. –Бициклистичка рута би спојила језера Бачкотополско, Панонију, Светићево и Кривају и тако би бициклисти могли да уживају у природи на прави начин.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести