Бођански паори о свом трошку поравнали путеве до њива

Да су мештани села Бођани и те како сложни, доказује још једна волонтерска акција у низу.
1
Фото: И: Думенџић

Двадесетак пољопривредника је о сопственом трошку поравнало око 25 километара пута и том приликом потрошило 200 литара горива.

- Ово је акција коју спроводимо већ годинама, с тим што смо у почетку насипали рупе на атарским путевима, а сада смо их само поравнавали - каже за „Дневник” председник Савета Месне заједнице Бођани Ивица Думенџић. - Жене из Удружења пензионера су нам изашле у сусрет и испекле крофне, док смо први пут од локалне самоуправе добили храну и пиће да се освежимо након акције.

Овде узгајају соју, кукуруз, сунцокрет али сеју и сиркову метлу на двадесетак јутара. Будући да у Бођанима немају клуб пољопривредника, или неко слично удружење, од Општине Бач не могу да добију новац за гориво, међутим то мештане не спутава у реализацији планова и идеја.

Окупљање и дружење је свима пријало, нарочито што због пандемије нису у прилици да организују своју летњу манифестацију „Сеоске игре”. Ипак, слога мештана опет ће бити на добром гласу 23. априла кад у селу буду имали акцију добровољног давања крви, а по чему предњаче у својој општини.       

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести