Болести срца и тумори доминирају у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Становништво Средњобанатског округа је у демографском смислу старо (у просеку 42 године), а процес депопулације се наставља, наводи се у последњем извештају под називом „Здравствено стање становништва Средњобанатског округа“, које је израдио Завод за јавно здравље Зрењанин.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

У том извештају се наводи да су основни узроци умирања у средњем Банату болести кардиоваскуларног система и тумори, што је био случај и ранијих година.

„У домовима здравља забележене дијагнозе показују да деца највише оболевају од бо­лести дисајних органа и инфективних болести. Одрасло ста­новништво највише оболева од болести кардиоваскуларног система и дисајних органа“, стоји у извештају.

У стационарима се није променила патологија лечених пацијената. У Општој болници Зрењанин пацијенти су се највише лечили од болести срца и крвних судова и тумора, у Плућној болници од болести дисајних органа и тумора, а у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију од болести коштано-мишићног и нервног система.

Водеће локализације оболевања и умирања од малигних болести код мушкараца у Средњобанатском округу су рак плућа и бронха и дебелог црева. „У нашем округу жене су најчешће оболевале и умирале од рака дојке“, стоји у извештају „Здравствено стање становништва Средњобанатског округа“.

Ж. Б.

dundo
01.06.2020 • 22:32
Prvo Arsen koji je kriv za sve vrste karcinoma drugo zagadjenje Vazduha od fekalija sto se ispusta u Begej preko leta mesecima uzasno smrdi DEPONIJA kafilerija prljastina Zrenjanin je prljav grad i okolina takodje narod godinama udise i jede nezdravu hranu pije vodu punu Arsena
EUR/RSD 117.5836
Најновије вести