Чурушки вртић добија нову канализацију, бетонске стазе...

ЧУРУГ: Реконструкција вртића у Чуругу започета је ових дана, а том приликом председник Скупштине општине Жабаљ Радован Чолић обишао је радове.
2
Фото: Dnevnik.rs

Чурушки вртић ускоро ће имати потпуно нову канализацију и у објекту и ван њега, односно нове одводе и доводе воде, као и нове славине и водокотлиће. Осим тога, бетонске стазе које су пропале радници тренутно разбијају, те ће бити изливено око 300 метара квадратних новог бетона. Такође, направљена је и једна нова, додатна просторија у оквиру вртића. Све радове финансира локална самоуправа.

Председник СО Жабаљ Радован Чолић истакао је, приликом посете, да су деца један од главних приоритета локалне самоуправе и да је битно констатно улагати у њихов боравак у вртићима и школама.

- И до сада су нам вртићи и школе били приоритет, па смо тако улагали у апсолутно сваки објекат те намене, што настављамо и даље да чинимо. Овим радовима биће решени дугогодишњи проблеми вртића у Чуругу и увек смо задовољни кад улажемо у инвестиције попут ове - казао је Чолић.

И у претходном периоду улагало се у овај објекат, а средства је, поред локалне самоуправе, издвајала и Покрајинска влада. Том приликом, из вртића који функционише у оквиру Основне школе „Ђура Јакшић“ Чуруг, поручили су да су радосни кад виде да су надлежни препознали да су деца основа друштва и пружили им прилику да у најбољим условима стичу нова знања.

Текст и фото: М. Рашић

Majković
09.08.2022 • 10:54
Lepo, ali se pitam da li postoji još koje mesto u opštini ili je sam Čurug jer je odatle predsednik opštine ŽABALJ. Ostala tri mesta propadaju, ulicama se ne može proći ili moraš biti Bojan Križaj da "skijaš" između rupa po putu.
EUR/RSD 117.1998
Најновије вести