Деца и васпитачи у мјузиклу

КИКИНДА: Велики јубилеј  65 година постојања и рада прославља Предшколска установа „Драгољуб Удицки” у Кикинди, а вишедневно обележавање јубилеја започело је мјузиклом „Деца и васпитачи” који су извели васпитачи и малишани на сцени Народног позоришта.
д
Фото: Dnevnik.rs

Мјузикл и ово незаборавно вече је осмислила васпитачица Едита Петровић, уз наступ тридесетак малишана и двадесетак васпитачица кикиндске установе. 

Они су песмом, глумом и игром дочарали како изгледа један радни дан у вртићу, од припреме и доласка у установу, извођења комплетног васпитно-образовног процеса, до одласка малишана њиховим кућама.

Директорка ПУ  Светлана Милић у поздравној беседи је подсетила да се 4. новембра 1954. године вртић „Јован Јовановић Змај” одвојио од система школства, када је у Кикинди и рођено предшколство, па се на тај дан и слави оснивање ПУ „Драгољуб Удицки”. Она је истакла да је ово велики јубилеј не само за установу већ и град.

У оквиру обележавања јубилеја у Народној библиотеци „Јован Поповић” приређена је јуче промоција првог дечјег магазина „Драгољупче”, а у свим вртићима су деца и одрасли заменили улоге. Данас ће се одржати „Ноћ фантастике” у вртићу „Плави чуперак”, кад ће 65 представника Савета родитеља симболично пустити исти број лампиона.

- Заиста смо се потрудили да на најбољи могући начин презентујемо статус који кикиндски васпитачи уживају већ деценијама уназад. О нашем квалитетном раду сведоче највиша признања у претходном периоду. Васпитачки посао је изузетно леп, али и тежак и одговоран, захтева много и личних и професионалних компетенција - рекла је Светлана Милић.


У вртићима 1.500 малишана

Предшколска установа реализује васпитно-образовни рад, негу у збрињавање малишана у 18 објеката на подручју Града Кикинда. Од тог броја девет вртића се налази у самом граду, а исто толико објеката за предшколце је у околним селима. У овој установи сваке године се збрињава око 1.500 деце, а у овој школској години уписано је и прихваћено 480 малишана.


Таквог је става и председница Скупштине града Станислава Хрњак, која је једно време била и на челу ПУ „Драгољуб Удицки”.

- Имала сам ту срећу да руководим овом установом нешто мање од годину дана. Ово је институција којом наш град заиста треба да се поноси. Установа обухвата 18 објеката и близу 200 запослених. То је нешто што је, пре свега, оличење једне озбиљне предшколске установе, али и свих нас партнера и сарадника. Васпитачи су веома посвећени раду са децом - нагласила је Хрњак.

Свечарски програм у Народном позоришту искоришћен је и да колектив ПУ „Драгољуб Удицки” укаже посебну почаст истакнутим чланицама колектива. Плакете су добиле васпитачице Едита Петровић, Весна Мајсторовић и Зорица Деспотов, нутрициониста Јасмина Лабус и шефица рачуноводства Данијела Петров.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести