Деца из Зубиног потока у посети Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Деца са Косова и Метохије, ученици Основне школе „Благоје Радић“ из општине Зубин Поток, боравила су у бачкопаланачкој општини.
с
Фото: Општина Бачка Паланка

Тим поводом био је одржан пријем у великој сали зграде Скупштине општине, где су госте дочекали председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, председник Скупштине општине Милан Чавић и заменик председника општине Мита Лачански.

Деца су заједно са наставницима тренутно на вишедневном боравку у Бачкој Паланци, а Бранислав Шушница им је пожелео добродошлицу, угодан боравак и истакао да се нада да се ова традиција доласка деце из братске општине Зубин Поток неће прекинути. Наставник историје у ОШ „Благоје Радић“ Славиша Бишевац, поздравио је све становнике општине домаћина и представнике локалне самоуправе. Истакао је да ово седми пут како посећују братску општину Бачка Паланка.

- Наш боравак овде увек остави дубок траг у сећањима ученика и наставника. Ово традиционално дружење треба да се настави, долазе нове генерације које су први пут овде и сигуран сам да ће млади наставити традицију. Битно је да негујемо нашу културу и традицију и сви заједно останемо део наше драге Републике Србије – казао је Бишевац.

Представници братских општина разменили су пригодне поклоне, а у оквиру посете Бачкој Паланци, деца су посетила и Музеј града. Присуствовали су радионици „Израда сувенира“, те су на шперплочи декупаж техником направили сувенире које су понели за успомену. Обишли су музејске поставке, а затим и градски биоскоп где им је приказан пригодан филм.  Гостима је у повратку у Музеј приређен ручак, а затим су им жене из удружења „Златне руке“ уручиле поклоне који ће их подсећати на ову посету.       

Т. Пачић

 

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести