Дечија недеља завршава се хепенингом на тргу

БЕЧЕЈ: Последњих година устаљено је да Дечија недеља у Бечеју почиње обраћањем јавности.
д
Фото: Dnevnik.rs

Координаторке Татјана Митић, Дуња и Изабела Шормаз најавиле су бројна догађања која ће до петка привући пажњу и деце и одраслих, а чланица Општинског већа Далила Дујаковић се захвалила свим учесницима манифестације јер су у не баш завидној епидемиолошкој ситуацију смогли снаге да све организују.

Хуманитарна акција „Деца – деци“ траје целе седмице, а реч је о сакупљању гардеробе, играчака, обуће, средстава за хигијену и школског прибора. Укључена су сва деца од предшколског узраста, преко основаца до средњошколаца. Све се доставља Центру за децу и младе у Главној улици 47.

Овогодишња новина је онлајн сарадња у неколико области са Академијом Ноаки Казухиро из јапанског града Нагаизуми.  Централни догађај заказан је за петак на тргу Погачи, од 14 до 17 сати. „Бечејпревоз“ ће обезбедити превоз деце из свих насеља бечејске општине, тако да ће главни бечејски трг бити право „Острво деце“.

Највећу пажњу привлачи Дечији вашар, где деца доносе и продају или размењују гардеробу, играчке и разне друге ствари. Креативни штандови су својеврсна презентација  клубова, организација, удружења.

Популарно дешавање је и „Покажи шта знаш“, па уручење, по 13. пут, ленте „Грађанин по мери деце“, или девети пут „Нај, Нај Дечија недеља“, где институције, организације или установе шаљу петоминутне видео филмове на тему остваривања права деце.

У случају лоших временских услова или недобијања сагласности Кризног штаба општине Бечеј, одржавање хепенинга се у целости отказује.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести