Џезленд Темерин фестивал за викенд

ТЕМЕРИН: Џезленд Темерин фестивал одржаће се за викенд, у суботу и недељу, на три локације у Темерину. Пун назив фестивала је „Jazz Etno Blues Wine Fest“ што имплицира да ће осим добре музике, бити и лепог вина који ће Темеринцима, али и свим гостима који дођу са стране, направити прави угођај.
temerin
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Програм почиње у суботу 18. септембра у Културном центру „Лукијан Мушицки“ где ће већ у подне наступити Роли Дани акустик дуо. Публика ће од 13 часова моћи да погледа изложбу фотографија, те да присуствује промоцији књиге под називом „Мале и велике приче“ ауторке Сање Шкорић.

На другој локацији, Етно кући Тајхаз Темерин биће одржана радионица школског yеза од 14 до 17 часова, мастер клас за џез бубњеве и перкусију, али и промоција крафт вина. У Етно кући наступиће Тони Китановски трио у 22 часа.

На Градском базену, трећој локацији на којој се одржава фестивалски програм, биће проглашени победници фестивала у 17 часова, да би затим уследио наступ Бакшиш бенда, сат времена након тога свираће Макс Кочетов квинтет, а од 20,30 часова на сцену ће ступити МТ Блуз бенд и Папа пуб, док ће се Сашо Поповски представити у соло извођењу.

У недељу 19. септембра у Културном центру „Лукијан Мушицки“ наступиће Микигрк трио у подне, али ће бити приказана и изложба фотографија са 15. Петровац Yез феста, а заказане су и промоције књига.

У Етно кући биће одржане радионице и мастер часови за yез гитару и композицију, коју ће држати Сашо Поповски, који ће наступити у 22 сата, а током дана до касних часова гости ће моћи да пробају и фина вина.

На Градском базену наступи су заказани од 16,30 часова, а публици ће се представити Бербернце Зенекар, Трио Бачкан стрингс, Оријен Риђановић трио и Нада Павловић бенд.

Фестивал ће се одржати уз поштовање свих мера Института за јавно здравље Србије, а улази на све догађаје су бесплатни. Покровитељи фестивала су Општина Темерин и Туристичка организација.

М. Стакић

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести