Дигитално снимање зуба

КАЊИЖА: Дому здравља Кањижа је предат на употребу нови рендген апарат за потребе стоматолошке службе, у присуству потпредседника Покрајинске владе Михаља Њилаша,

заменика директора Управе за капитална улагања АП Војводине Отоа Нађа, челника кањишке општине и запослених у овој установи.

Дом здравља Кањижа већ годинама није имао рендген апарат за потребе стоматолошке службе, а набавка новог дигиталног  апарата у потпуности је финансирана средствима Управе за капитална улагања АП Војводине у вредности 5,3 милиона динара. Заменик директора Ото Нађ је напоменуо да је Управа за капитална улагања, односно Фонд за капитална улагања, у претходним годинама такође финансирао пројекте Дома здравља Кањижа у обнови возног парка у вредности од око 10 милиона динара. Нађ је изразио очекивања да ће се са улагањима наставити, пошто и Дом здравља и кањишка локална самоуправа на конкурсе аплицирају са квалитетним пројектима.

- Управа за капитална улагања и Покрајинска влада ће и убудуће ће да помажу здравствену заштиту финансирањем набавке савремене опреме и другим улагањима – каже Нађ.

Председник кањишке општине Роберт Фејстамер захвалио је Управи за капитална улагања и Покрајинској влади што су и до сада подржавали пројекте и идеје локалне самоуправе и Дома здравља Кањижа, напомињући да су ти пројекти на локалном нивоу развојне идеје. 
- Надам се да ћемо и убудуће у пракси моћи добро да сарађујемо, а желим да у ову сарадњу уђе и Влада Србије, па тако заједно, руку под руку, можемо развити локални систем, где локална самоуправа годишње око 25 милиона динара као подршку даје здравственој установи. Захваљујем и онима који раде у здравственој установи, јер сарадња Дома здаравља Кањижа и локалне самоупораве не би била тако успешна без стручног и одговорног рада – рекао је Фејстамер.

Захваливши Управи за капитална улагања и локалној самоуправи на подршци в. д. директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи је рекла да ће нови дигитални рентген апарат „Ортопант“ служити за ефикаснију дијагностику и повећање квалитета здравствене заштите грађана кањишке општине. Нови рендген апарат је инсталиран, а како је најавила директорка Ђолаи биће на услузи пацијентима најкасније за недељу дана, чим стигну неопходне дозволе за рад апарата. 

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести