Добротворно вече у Томашевцу: Сав приход намењен за обнову цркве

ТОМАШЕВАЦ: Српска православна парохија томашевачка организује у недељу, 25. јула, добротворно вече, а сав прикупљени новац намењен је за обнову цркве у Томашевцу. Привремени парох томашевачки, отац Ненад Радојчић, каже да ће тог дана, у 20 часова, у порти томашевачке цркве Светог Николе, бити одржан концерт етно групе „Аманет“.
crkva-svetog-nikole-u-tomasevcu
Фото: Приватна архива

- Активности ћемо започети у 18 сати молитвом за здравље унутар самог храма. По свршетку молитве ће у порти и око ње бити одржан добротворни базар на ком ће наше вредне парохијанке на постављеним штандовима продавати домаће колаче и разноразне рукотворине. Упоредо са тим, испред порте ће бити одржана мини продајна галерија уметничких слика – најављује Радојчић.

Академски сликар Предраг Лојаница ће подржати ову акцију својим присуством и цртањем портрета заинтересованих посетилаца.

-После читања поезије и обраћања надлежног свештеника, с почетком у 20 часова, наступиће етно ансамбал „Аманет“ са репертоаром народних и етно песама народа Балкана – истиче Радојчић.

Црква светог Николе у Томашевцу споменик је културе од великог значаја и подигнута је 1814. у стилу класицизма, а обновљена 1938. године.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести