Додељене награде Друшва нових медија и Арс академије

БЕОЧИН: У Галерији Културног центра Општине Беочин додељене су награде Друштва нових медија (Беочин) и Арс академије заслужним ствараоцима. Том приликом је отворена самостална изложба слика „Силиконологија” академског сликара мр Томислава Зовка која се може погледати до петка 17. марта.
1
Фото: Страхиња Савић

У име Арс академије, жири у саставу др Неђо Даниловић, др Душанка Комненић, др Марија Бјелица, мс Жељко Савић, једногласно су донели одлуку  да се награде следећи кандидати: Награду за животно дело Арс академије која се додељује заслужним уметницима, научницима и новинарима из разних уметничких и научних дисциплина добио је др Небојши Кузмановићу из области културе и очувања историјског наслеђа.

Oд јуна 2018, године Небојша Кузмановић директор је Архива Војводине у Новом Саду, а претходно ангажовање му је било место заменика секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Скупштине АП Војводине. Добитник је бројних награде и признања за свој досадађшњи рад.

Годишња награда за уметност и науку Арс академијекоја се додељује заслужним уметницима и научницима из разних уметничких и научних дисциплина добиле су мс Јелена Глоговац Савић, мр Томислав Зовко, Свјетлана Пилић Томић и Соња Лештар. Годишња награда за младе таленте Арс академије која се додељује се заслужним младим уметницима, научницима, дизајнерима, фотографима и сликарима припала је Мирку Димићу за научни рад. Годишња награда награда за фотографију (уметничку и документарну) која се додељује се заслужним фотографима припала је мр Сибили Петењи за концептуалну фотографију.

Награда за животно дело Друштва нових медија која се додељује заслужним новинарима из области медија, новинарства и културе припала је др Миливоју Павловићу и др Жарку Димићу.

Годишња награда за новинарство и нове медије Друштва нових медија која се додељује се заслужним новинарима и медијским радницима који раде на телевизији, радију, порталима и сл. припала је Драгани Златановић, Весни Раонић, Јелени Викторовој и Душану Салатићу. Годишња награда за младо новинарско перо Друштва нових медија додељује се заслужним младим новинарима, дизајнерима или фотографима који раде у области нових медија те је исту примио Ненад Лазић и то за дизајн.

Годишња награда за уметничку фотографију је мс Жељку Савићу за серију уметничких фотографија – женски акт.

.За помоћ у реализацији овог програма уручене су Горгани Градинац и Биљани Јанковић, председници општине Беочин, за помоћ у реализацији програма и сарадњу.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести